خطر مرگ در افراد با گروه خونی "O" بیشتر است!
به قلم: Tim Newman
ترجمه: مینا اخوان، کارشناس مدیریت پژوهشی سازمان نظام پزشکی
نظارت و راهنمایی: دکتر حسن رودگری
مطالعه جدیدی که در ژاپن انجام شده است، بیانگر این است که افرادی که دارای گروه خونی O هستند بعد از ترومای شدید بیشتر در معرض مرگ قرار دارند.
افرادی که این مقاله را مطالعه می کنند در یکی از چهار گروه خونی O، AB، A ،B قرار خواهد گرفت و باید دانست که گروه خونی از طریق ژن والدین به ارث برده می شود. قبل از هرچیز در این مقاله به طور خلاصه معنای گروه های خونی را در این مقاله توضیح می دهیم. گروه های خونی نام خود را از نوع آنتی ژنی بر روی سطح سلول های قرمز خون و نوع آنتی بادی موجود در پلاسما می گیرند . گروه خون A یک آنتی ژن بر روی گلبول های قرمز و آنتی بادی های ضد B در پلاسما دارد، درحالی که گروه خونی B دارای آنتی ژن B و آنتی بادی ضد A در پلاسماست . AB دارای هردو آنتی ژن بوده اما آنتی بادی ندارد و گروه خونی O هیچ آنتی ژنی در سطح گلبول قرمز نداشته ولی روی سطح پلاسما آنتی بادی A و B دارد. گروه خونی O یکی از رایج ترین گروه های خونی است و تقریباً نیمی از مردم امریکا را تشکیل میدهد، به همین دلیل شیوع مراجعه آنها به بیمارستان موجب نگرانی مسئولین بیمارستان می شود.
مشکلات گروه خونیO چیست ؟
مطالعه ی جدیدی که در بیمارستان پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه توکیو انجام شده است به بررسی خطر مرگ و میر ناشی از ترومای شدید در افراد با گروه خونی O پرداخته است. این گروه از آسیبها که پتانسیل بالائی برای مرگ یا ناتوانی بلند مدت دارد. دکتر واترو تاکایاما دلیل بررسی این موضوع را اینطور توضیح می دهد که: " مطالعات اخیر نشان می دهد که نوع خون O میتواند عامل خطر بالقوه و موجب خونریزی ( خونریزی در مقادیر زیاد ) باشد ". او اضافه می کند که خون ریزی، علت اصلی مرگ در بیماران با ترومای شدید است،اما مطالعات زیادی در خصوص ارتباط بین انواع مختلف گروه های خونی و خطر مرگ و میر ناشی از تروما،وجود ندارد. هدف ما از این تحقیق رسیدن به نتیجه بود که آیا میان آسیب دیدگی و گروه های مختلف خونی تفاوتی وجود دارد یا خیر؟یافته های جدید مطالعات قبلی را تائید می کنند. به عنوان مثال در یک مطالعه نشان داده شده که ترومبوز وریدی "وجود لخته خون در یک ورید" در افرادی که گروه خونی O ندارند بیشتر اتفاق می افتد. در مطالعات مشابه دیگر محققان دریافتند که افرادی که گروه خونی O دارند بیشتر در معرض خون ریزی های پس از زایمان و آسیب دیدگی بوده و خون ریزی در آنها شدیدتر است. برای اثبات این موضوع تحقیقات بیشتری لازم است، اگر گروه خونی O رفتار متفاوتی از خود نشان می دهد ممکن است نیاز به تغییری در نحوه عملکرد آن باشد.
"دکتر Takayama همچنین می افزاید: سوالاتی مطرح شده در این خصوص که چگونه نحوه انتقال اورژانسی گلبول های قرمز O به یک بیمار مبتلا به تروما می تواند هوموستاز را تحت تاثیر قرار دهد،"فرآیندی که می توان موجب قطع خون ریزی شود" و آیا این عملکرد متفاوت از انواع دیگر خون است؟"
در این مطالعه محدودیت هایی نیز وجود داشت،به طور مثال تمام افرادی که در این تحقیق شرکت کرده بودن اهل ژاپن بودند ، برای بررسی دقیق تر لازم است تحقیقات با قومیت های مختلف تکرار شود . این تحقیق تنها به مقایسه افراد با گروه خونی O و غیر گروه گروه خونی O پرداخت و گروه های خونی دیگر به تفکیک در این مقایسه شرکت نکردند و این بدان معناست که تفاوتهای دیگر در داده ها باید به دست فراموشی سپرده شوند .دکتر Takayama قصد دارد تا تحقیقات خود را در این زمینه ادامه دهد. و همچنین او می گوید: تحقیقات بیشتری برای بررسی نتایج مطالعه و یافتن بهترین روش درمان برای افراد مبتلا به تروما ضروری است.
برای مطالعه بیشتر در این خصوص به لینک زیر مراجعه فرمایید:
http://www.medicalnewstoday.com/articles/321708.php