کوتاهی تلومرهای زنان دارای فرزند

داشتن فرزند می‌تواند تلومرهای زنان را 11 سال پیرتر به نظر برساند

به قلم:  تیم تحقیقاتی George Mason University

ترجمه: محبوبه محمدزکی، کارشناس مدیریت پژوهشی سازمان نظام پزشکی

نظارت و راهنمایی: دکتر حسن رودگری

 

 

یک مطالعه جدید که توسط محققان دانشگاه جورج میسون در بخش سلامت جامعه و جهانی انجام شد نشان داد که زنان بچه‌دار، تلومرهای کوتاهتری نسبت به زنانی که دارای فرزند نیستند، دارند. تلومرها کلاهک‌های انتهایی DNA در کروموزوم های ما هستند که در تکثیر DNA کمک می کنند و در طول زمان کوتاه تر می شوند. سابق بر این بر روی ارتباط طول تلومرها با بیماری و مرگ و میر مطالعه شده بود و این اولین مطالعه برای بررسی ارتباط طول تلومر با داشتن فرزند است.

یافته های آنها در مجله Human Reproduction منتشر شد. نویسندگان مقاله گزارش دادند که تلومرها در میان زنان دارای فرزند معادل ۱۱ سال کوتاهتر هستند. این تغییر در طول تلومر بیشتر از نتایج گروه های تحقیقاتی دیگر در زمینه سیگار کشیدن یا چاقی بود. دکتر آنا زد پولاک، نویسنده اصلی این مطالعه، اشاره کرد: با اطلاعات مقطعی، ما نمیتوانیم بگوییم که آیا کوتاه شدن تلومرها با داشتن فرزندان مرتبط است یا شاید صرفا تلومر زنان دارای فرزند شروع به کوتاه شدن می‌کنند. عوامل دیگری که باید مورد توجه قرار گیرند عبارتند از استرس و حمایت اجتماعی، و همچنین اینکه آیا یافته‌های مشابه در مردان دیده می‌شود.

این مقاله از داده های مطالعه‌ی سلامت ملی و آزمایش تغذیه که یک مطالعه ی نمایشگر ملی در ایالات متحده است، استفاده می کند. پولاک یادآور می شود که این یافته ها، مقدماتی هستند و باید با مطالعات آینده نگرانه تایید شوند.

برای مطالعه بیشتر در این خصوص به لینک زیر مراجعه فرمایید:

https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180308133313.htm