درک روابط انتزاعی توسط نوزادان سه ماهه

نوزادان سه ماهه قبل از درک زبان می‌توانند روابط انتزاعی را بیاموزند

به قلم: تیم تحقیقاتی دانشگاه Northwestern

ترجمه: محبوبه محمدزکی، کارشناس مدیریت پژوهشی سازمان نظام پزشکی

نظارت و راهنمایی: دکتر حسن رودگری

 

 

یافته ها نشان می دهد که استعداد انسان برای یادگیری مهارتهای ارتباطی، به فراگیری زبان بستگی ندارد

نوزادان ۳ ماهه نمی‌توانند کلمات را بفهمند و فقط غلطیدن را یاد می‌گیرند، اما در همان حال قادر به یادگیری روابط انتزاعی هستند. محققان دانشگاهNorthwestern  در یک مطالعه جدید، برای اولین بار نشان می دهند که نوزادان ۳ ماهه می توانند روابط یکسان و متفاوت را یاد بگیرند.

دیدره گنتنر، استاد روانشناسی در کالج هنر و علومWeinberg  و نویسنده ارشد این مقاله می‌گوید: نظریه‌های اخیر نشان داده‌اند که روانی انسان در ایجاد ارتباط (توانایی ما برای مقایسه بین اشیاء، حوادث یا ایده‌ها) ممکن است تفاوت کلیدی در توانایی ذهنی بین ما و دیگر حیوانات باشد، هرچند که برخی از پستانداران غیر از انسان می توانند روابط انتزاعی را بیاموزند، برای انجام این کار نیاز به آموزش گسترده است.

ارین آندرسون، از نویسندگان اصلی این مقاله و دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی در دانشگاه Northwestern می‌گوید: ما می دانیم که تا چهار سالگی کودکان می‌توانند روابط مشابه و متفاوت را شناسایی و استفاده کنند. آنچه که ما نمی دانستیم این بود که این توانایی از چه زمانی آغاز می شود. در این مطالعه، ما از خود پرسیدیم که آیا نوزادان می‌توانند روابط انتزاعی را آغاز کنند.

محققان کار را با نشان دادن چندین اسباب بازی به نوزادان شروع کردند. نیمی از نوزادان جفت اسباب بازی‌هایی که مشابه بودند را با چشم ردیابی کردند (مانند دو عروسکElmo). نیمه دیگر جفت با اسباب بازی های متفاوت (مانند عروسکElmo  در کنار یک بلوک صورتی) را هم دیدند. سپس ما با اندازه‌گیری مدت زمان نگاه کردن نوزادان به جفت اسباب بازی‌هایی که پیش از آن هرگز ندیده‌بودند، یادگیری نوزادان را محک زدیم. اسباب بازیهای جفتی نشانگر رابطه‌ای بودکه نوزادان قبلا دیده بودند و غیر جفتی نشان دهنده روابطی بودند که قبلا ندیده بودند. نتایج نشانگر آن بود که نوزادان به رابطه‌ای که قبلا تجربه نکرده بودند مدت زمان بیشتری نگاه می‌کنند. 

آندرسون می‌گوید: اگر نوزادان فقط جفت هایی را که ما به آنها نشان دادیم، به یاد داشته باشند و نه ارتباط بین اسباب بازی‌ها، آنها باید به این دو جفت اسباب‌بازی جدید به صورت یکسان نگاه کنند. با این وجود، آنچه که ما متوجه شدیم، این بود که نوزادان به جفت‌هایی که ارتباط ناآشنا دارند مدت زمان بیشتری نگاه می‌کنند. این نتایج اولین شواهدی برای یادگیری انتزاعی در انسان است.

محققان اظهار داشتند برخی از نتایج ممکن است به طور خاص تعجب آور باشد.

سوزان هسپس، استاد روانشناسی در دانشگاه Northwestern و از نویسندگان ارشد این مقاله می‌گوید: برخلاف ایده معمولی که نمونه‌های بیشتر همیشه برای یادگیری بهتر است، در مطالعه ما، نوزادان زمانی که نمونه‌های کمتری داشتند بهتر عمل کردند، اما شانس بیشتری برای مقایسه بین آنها وجود دارد. به طور خاص، نوزادان ۳ ماهه روابط را زمانی درک می‌کنند که که دو جفت متناوب (AA, BB) را ببینند و نه زمانی که ۶ جفت(AA, BB, CC, DD, EE, FF)   را در طی مرحله یاد گیری ببینند. بنابرین در سن پایین، مقایسه و تکرار برای یادگیری یک رابطه انتزاعی مفیدتر است.

محققان بر این باورند که تکرار به نوزادان کمک می‌کند که فراتر از اشیا بروند و بر رابطه بین آنها متمرکز شوند. این یافته‌ها با تحقیقات قبلی در کودکان و بزرگسالان مطابقت دارد، که نشان می دهد که توجه به اشیاء فردی می‌تواند در یادگیری ارتباطی دخالت کند.

آندرسون می‌گوید: یافتن چنین الگوی مشابه نشان می دهد که این یک روند مادام العمر از نوزادی شروع می‌شود و تا بزرگسالی ادامه دارد. تا به حال مشخص نیست که آیا پردازشهای ارتباطی پیچیده‌ در بزرگسالان بواسطه تجربه زبان و فرهنگ انسانی حاصل می شود. این توانایی در ۳ ماهگی نشان می‌دهد که فرآیندهای مشابه قبل از یادگیری زبان وجود دارد.

محققان پیش‌بینی می‌کنند که یادگیری زبان حتی ممکن است بر روی توانایی‌های ارتباطی که از قبل وجود داشته اثر بگذارد .

 

برای مطالعه بیشتر در این خصوص می‌توانید به لینک زیر مراجعه فرمایید:

https://www.sciencedaily.com/releases/2018/04/180403171434.htm