یک میلیون فعالیت وجود دارد که هر روز بدون تفکر آنها را انجام می دهیم . مسواک زدن ، خشک کردن موها بعد از استحمام ، باز کردن قفل گوشی برای خواندن پیام ها و ... و همه ی اینها بخشی از روال عادی زندگی ما هستند. اما چه اتفاقی در مغز می افتد که ما عادت های جدیدی را یاد می گیریم؟
چطور چیزی هایی را که آموخته ایم بدون فکر انجام می دهیم ؟ ممکن است ما بر حسب عادت درب منزل را بعد از خروج قفل کنیم و بعداً از به یادآوری این موضوع دچار وحشت بشویم " کی و چطور درب منزل را قفل کردم؟" و تعجب کنیم از اینکه جیزی از انجام این کار به خاطر نداریم. ممکن است به سمت محل کار خود رانندگی کنید و شاید این حالت را تجربه کرده باشید که بدون آنکه چیزی از مسیر طی شده در خاطرتان مانده باشد به مقصد مورد نظر رسیده و ازین قضیه متعجب شده باشید. ,وقوع این حالت به دلیل عملکرد خودکار مغز شماست.
گاهی فرمان زندگی ما به دست عادات می افتد و آن زمان است که می خواهیم عادات خود را تغییر دهیم و فعالیت های جدیدی را تجربه کنیم. اما عادات یک ابراز مفید هستند. زمانی که ما فعالیتی را به طور مستمر انجام می دهیم در آن تبحر پیدا می کنیم و شاید به همین دلیل ارسطو متعقد است "برتری ( در هر زمینه ای ) عمل نیست بلکه عادت است ".
مساله این است که عادات چگونه در مغز ما شکل می گیرند؟شبکه های عصبی ما چگونه رفتار می کنند وقتی ما فعالیتی را انجام می دهیم و چگونه از طریق تکرار آن را به یک رفتار بی نظیر تبدیل می کند؟
اینها سؤالاتی است که Ann Graybiel و همکارانش در مؤسسه فناوری ماساچوست در چنوت هیل مطرح کرده و نتایج تحقیقات خو را در این زمینه در مجله زیست شناسی منتشر کرده اند.
برای مطالعه بیشتر در این خصوص به لینک زیر مراجعه نمایید:
http://www.medicalnewstoday.com/articles/320874.php
|